De Cattery

 

DSC04558

In 2004 ging ik naar een workshop waar ze jonge poesjes hadden. Het kattenvirus sloeg toe. Een rood-wit poesje. De taak voor mij om dit thuis te bespreken. Onze 2 dochters Desirée en Soraya waren direct voor maar Henk was een stuk moeilijker te overtuigen. Henk is meer een hondenmens.

Op vrijdagavond gingen wij naar de stad en ik stelde voor om even bij de dierenwinkel langs te gaan, met mijn doel natuurlijk om spulletjes voor het poesje te kopen. Henk keek dit allemaal aan en zei verder niks.

Onderweg naar huis liet ik hem een andere route rijden zodat wij even bij het poesje langs konden gaan zodat Henk haar ook kon zien en zonder problemen ging hij ook overstag.Van het één kwam het ander. 1 poes was toch wel zielig. Op het werk van Henk was een collega die thuis een probleem had met de katten. Zij hadden een nestje gehad en hadden 2 kittens aangehouden. De moederpoes vond dit op een gegeven moment niet zo leuk meer dat zij besloten om het kittenpoesje weg te doen. Wij hebben toen Luna (7 maanden) van hun geadopteerd. Luna en Roxy zijn inmiddels overleden.

SONY DSC

De vakantie brak aan en ik had meer tijd om achter de computer te gaan zitten.

Katten kijken op Marktplaats was één van mijn favorieten en ja hoor ik kwam natuurlijk weer een leuk poesje tegen. Deze zat in een kittenopvang in Arnhem.

Weer brak er een vakantie aan, dus weer achter de computer en weer ging ik overstag. Dit keer een wit poesje uit Neede.

In de kerstvakantie van 2005 kwamen wij onze eerste Heilige Birmaan tegen, Moky. Hierna zijn wij ook met het Heilige Birmanenvirus besmet. Snel daarna hebben wij er in mei 2006 nog 2 gekocht (broer en zus) en in maart 2007 hebben wij Paco overgenomen van mensen waar Paco alleen leefde en niet gelukkig was. Paco is inmiddels overleden. Begin juni 2007 hebben wij onze 5e Heilige Birmaan gehaald.

In februari 2007 hebben wij onze Cattery opgestart. Cattery Lymora, dit staat voor Ly van Lizzy, mo van Moky en ra van Rauser, dit zijn onze eerste 3 Heilige Birmanen.
Wij zijn woonachtig in een klein dorpje in het groene hart.                          DSC_0041
Zo nu en dan hebben wij een nestje met kittens.

Inmiddels is onze tuin afgezet zodat onze katten lekker naar buiten kunnen. Dit vinden ze heerlijk.

In 2011 hebben wij ondervonden dat het fokken ook een zwarte zijde kan hebben. Wij hebben hierdoor inmiddels 2 poezen verloren. Wij zijn een hobbyfokker die het leuk vinden om af een toe kittens te hebben maar het moet niet ten kosten gaan van de poezen.

In 2011 zijn er een aantal poezen/katers met onze dochters mee verhuisd. Met elkaar runnen wij de cattery.

in 2016 hebben wij onze Siberische katten gekocht. Lion King is inmiddels castraat en is onze showkater. Met Polly en Qupa hopen wij met de tijd een nestje kittens te krijgen.

DSC04636                            DSC04488                           DSC04582